Bescherm jezelf

Door het coronavirus is dit voor veel kinderen een onzekere tijd, soms zijn ze bang. In het filmpje een tekenopdracht om met je kind op een speelse manier in gesprek te gaan over corona.

Waar is je kind precies bang voor?
Benoem naar je kind toe hoe je jezelf kunt beschermen, dit kun je ook nog om de cirkel tekenen of schrijven.

Het kan helpen angst zichtbaar te maken door een tekening. Bescherm jezelf ook als je bang bent voor ziekte, verlies of andere angsten.

Een filmpje van Tekenspoor & Tekenthuis

Warboel aan gevoelens

Het is op dit moment best een warboel in de wereld en soms ook in ons hoofd. Niet alleen bij volwassenen maar ook bij kinderen.

In het filmpje een tekenopdracht waarbij je met je kinderen hierover in gesprek kunt gaan. Maar ook een opdracht waarbij we kijken naar de leuke dingen en je  een vrolijke tekening maakt.

Deze tekenopdracht kun je met het hele gezin doen, samen tekenen, vormen ruilen en samen er iets van maken.

Ook als je van andere dingen in de war bent.

Een filmpje van Tekenspoor & Tekenthuis

Tekenen à la Kandinsky

Kandinsky was een Russische schilder.

Wanneer hij luisterde naar muziek zag hij allemaal kleuren. Hij had een talent om van muziek mooie kleuren te maken. Dat talent heb jij vast ook.

Kom, ga zelf aan de slag! Maak een tekening à la Kandinsky.

Een filmpje van Tekenspoor & Tekenthuis

De Kunstenaar Hundertwasser

Friedensreich Hundertwasser was een Oostenrijkse kunstenaar en architect .
Deze kunstenaar gebruikte in zijn werk veel lijnen, cirkels, spiralen, vormen zoals ogen, maar ook felle kleuren en zwarte lijnen. Hij had ook heel veel fantasie. Zo maakte hij kunstwerken met huizen, gezichten en landschappen. In deze les ga jij een landschap tekenen, cirkels worden bomen, bloemen of misschien wel lollies en lijnen worden de achtergrond.


Een filmpje van Tekenspoor & Tekenthuis

Dan opeens is daar het coronavirus, onze tekening over VRIJHEID krijgt een andere betekenis…… of toch niet? Weten wat vrijheid betekend is anders dan het te voelen. Vrijheid nu, niet te vergelijken met de betekenis van 75 jaar terug. Maar zijn er ook overeenkomsten?
Wat is voor kinderen nu belangrijk en hoe zou dat 75 jaar terug voor kinderen zijn geweest?
 
Een filmpje van Tekenspoor & Tekenthuis