Rianne Leemhuis

Geboren in 1964 te Vroomshoop. Van kleins af aan ben ik bezig met potloden en papier.
Creativiteit heb ik van huis uit meegekregen, wat mijn ogen zien kan ik maken.

Ervaring
In 2000 ben ik begonnen met grafisch werk bij het Kreatief Centrum in Hardenberg, waar ik geëxperimenteerd heb met etsen, droge naald, linoleumdruk, kartondruk en monotype.
Daarnaast was ik leerkracht in het Speciaal Onderwijs en het Basis Onderwijs.
In 2012 heb ik de opleiding creatieve communicatie en tekentherapeut afgerond, waarbij eigen tekenvaardigheid veel aan bod kwam en veel geoefend werd.

Ik maak afdrukken van mijn indrukken! 

Omschrijving werk

Ik maak Monotypes, dit is een grafische techniek waarmee heel verrassende en kleurrijke resultaten bereikt kunnen worden, door het gebruik van sjablonen ontstaan de verschillende vormen.
Ook maak ik Kartonafdrukken, een erg leuke techniek die makkelijk met kinderen uit te voeren is. Tegenwoordig combineer ik de druktechnieken met kleurpotlood, wat ook bijzondere resultaten oplevert. Steeds vaker schilder ik ook met verschillende verfmaterialen, intuïtief schilderen vind ik erg leuk om te doen. Voorbeelden hiervan zijn te vinden bij Vrij Werk.

Mijn werk is enorm kleurrijk. Ik geef vorm aan thema’s als; het leven (genieten, verwonderen) en het mens zijn. Daarnaast werk ik ook graag met geometrische figuren.
Mijn werk is vaak een uiting van gebeurtenissen die mijn gedachten en emoties in beweging zetten. Hierbij werk ik vanuit mijn gevoel, wat met woorden niet gezegd kan worden, laat mijn afdrukken zien.